Crypto

Microsoft & Aptos: Samenwerking voor AI Blockchain

September 6, 2023

Aptos Labs, ontstaan uit het voormalige Facebook-project Diem, slaat de handen ineen met Microsoft om haar blockchain-oplossingen naar een hoger niveau te tillen.

De 'Aptos Assistant' chatbot

Voortbordurend op het Diem project (voorheen bekend als Libra) van Facebook, zet Aptos Labs de volgende stap met een integratie van Microsoft's AI-technologie. De samenwerking omvat de introductie van de 'Aptos Assistant' chatbot. Deze door Microsoft's Azure OpenAI Service aangedreven assistent zal vragen van gebruikers over het Aptos-ecosysteem beantwoorden en ontwikkelaars ondersteunen bij het bouwen van slimme contracten en gedecentraliseerde apps.

CEO van Aptos Labs, Mo Shaikh, licht toe: “Artificiële intelligentie en blockchain-technologieën zijn generatieoverschrijdende doorbraken. Ze vormen de volgende stap in de evolutie van het internet en hebben een diepe impact op onze samenleving.”

Integratie met Github's Copilot

Daarnaast is Aptos bezig met de integratie van haar eigen programmeertaal, Move, in Github's Copilot service. Rashmi Misra, manager van AI en opkomende technologieën bij Microsoft, merkt op: "Met deze technologiefusie beogen we het gebruik van blockchain voor iedereen toegankelijk te maken en nieuwe gedecentraliseerde toepassingen met AI te stimuleren."

De ambities stoppen daar niet. Beide bedrijven overwegen ook om gezamenlijk financiële diensten te verkennen die zijn gebaseerd op blockchain. Dit omvat alles van asset tokenisatie tot centrale bank digitale valuta's.

Met deze samenwerking hopen Microsoft en Aptos Labs de grenzen van AI en blockchain verder te verleggen. Het doel is duidelijk: een verrijkte gebruikerservaring en versterkte tools voor ontwikkelaars in de wereld van blockchain.