Crypto

Naderende besluitvorming SEC over ARK's Bitcoin ETF

September 6, 2023

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zal binnenkort een besluit nemen over de Bitcoin ETF-aanvraag van ARK, met Cathie Wood aan het roer. Hoewel verwacht wordt dat het besluit officieel op 13 augustus zal worden bekendgemaakt, zijn er aanwijzingen dat dit mogelijk al op 12 augustus kan gebeuren.

Toekomstscenario's en marktverwachtingen

Cathie Wood, CEO van ARK Investment Management, had eerder aangegeven mogelijk als eerste goedkeuring te krijgen voor een directe Bitcoin ETF. Ze heeft nu echter aangegeven dat de SEC meerdere directe Bitcoin ETF's tegelijkertijd kan goedkeuren. Er circuleren echter geruchten dat de SEC de besluitvorming over deze ETF's verder zou kunnen uitstellen. Over het algemeen zijn er drie mogelijke scenario's omtrent de beslissing van de SEC: ze kunnen de Bitcoin ETF goedkeuren, afwijzen of de beslissing uitstellen.

Veel marktkenners zijn van mening dat een goedkeuring van de ETF een positief effect kan hebben op de koersen, aangezien dit de cryptocurrency-markt meer legitimiteit en toegankelijkheid zou geven voor traditionele beleggers. Een afwijzing zou echter een tegenovergestelde reactie kunnen uitlokken, met mogelijke koersdalingen als gevolg. Als de SEC daarentegen besluit om de beslissing uit te stellen, zou dit kunnen leiden tot verdere onzekerheid op de markt, wat zowel opwaartse als neerwaartse koersbewegingen kan veroorzaken, afhankelijk van het algemene marktsentiment en andere wereldwijde economische factoren.

Toekomst en belangstelling voor Bitcoin ETF's

Op dit moment is er in de VS nog geen directe Bitcoin ETF beschikbaar. Bedrijven zoals BlackRock, Bitwise, VanEck en WisdomTree hebben ook hun interesse getoond en aanvragen ingediend. Als een Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, zou dit kunnen leiden tot een significante vraag.

De komende beslissing van de SEC zal ongetwijfeld de toon zetten voor de toekomst van Bitcoin ETF's in de VS.