Listings

Nieuwe listing: Arbitrum

September 6, 2023

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Arbitrum (ARB) vanaf heden beschikbaar is op ons BCM platform. Na een langverwachte airdrop heeft Arbitrum op 16 maart aangekondigd het Arbitrum token te airdroppen naar trouwe gebruikers van het Arbitrum protocol.

Wat is Arbitrum?

Arbitrum is een zogenaamde Layer 2 scaling-oplossing voor Ethereum. Het is een protocol dat gebouwd is bovenop de Ethereum-blockchain en bedoeld is om de transactiesnelheid en de schaalbaarheid van Ethereum te verbeteren. Het doel van Arbitrum is om de congestie en de hoge kosten die momenteel gepaard gaan met transacties op de Ethereum-blockchain te verminderen.

Omdat de Ethereum blockchain veel wordt gebruikt voor gedecentraliseerde applicaties die gebruik maken van microtransacties zijn scaling-oplossingen een uitkomst. Een mogelijk nadeel van dergelijke oplossingen is wel dat ze mogelijk gecentraliseerd zijn, dit maakt gebruikers afhankelijk van een enkele partij. Om centralisatie te voorkomen wil Arbitrum een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) worden, hierbij hoort ook de airdrop van het Arbitrum token (ARB).

Arbitrum Airdrop

Omdat Arbitrum ernaar streeft om een DAO te worden moeten dingen veranderen. Een van de belangrijkste veranderingen is het ARB token. Deze token zal worden gebruikt voor het besturen van de DAO, dit wordt ook wel governance genoemd. De airdrop wordt uitgekeerd op basis van een snapshot, gemaakt op 6 februari 2023. Aan de hand van een puntensysteem wordt de hoeveelheid tokens bepaald waar een gebruiker recht op heeft. Er worden punten toegekend voor het gebruik van Arbitrum One en Arbitrum Nova. Vroege gebruikers van Arbitrum One maken aanspraak op meer punten.

Arbitrum op BCM

ARB is vanaf nu te kopen, verkopen en versturen van en naar het BCM platform. Als je de airdrop van ARB hebt ontvangen kun je deze bij BCM bewaren of verkopen. Je kunt je ARB verkopen voor euro. Ook heb je de mogelijkheid om je ARB direct te swappen (any-to-any) naar iedere andere munt op ons platform.

Handelen op het BCM platform

De nieuwe BCM handelsomgeving is voor nu alleen nog beschikbaar op iOS (‎BCM – Bitcoin & crypto kopen). Dit houdt in dat wanneer je ARB wil handelen op het web, dit moet gebeuren op het oude platform (bitcoinmeester.nl). Ook voor Android blijft de oude app beschikbaar totdat de nieuwe app gereed is. Alle transacties, tegoeden en andere informatie is hetzelfde voor de verschillende apps en website. Er is dus geen prijsverschil of een verschil in aanbod.