Listings

Nieuwe listing: iExec RLC

September 6, 2023

Sinds de rebranding naar BCM zijn we druk bezig om ons aanbod van coins kwalitatief uit te breiden. Vandaag kondigen wij wederom een nieuwe listing aan: iExec RLC. Deze coin is vanaf heden te verhandelen op onze nieuwe iOS app.

Wat is iExec RLC?

iExec RLC is een cryptocurrency gebaseerd op de Ethereum-blockchain. Het is een gedecentraliseerd platform dat zich richt op het uitvoeren van gedistribueerde applicaties (dApps) met behulp van cloud computing. Het is opgericht in 2016 met als doel het creëren van een open en toegankelijk platform voor dApp-ontwikkelaars en bedrijven.

iExec RLC lost het probleem van schaalbaarheid en betrouwbaarheid op bij het uitvoeren van gedecentraliseerde applicaties. Het maakt gebruik van gedistribueerde cloud computing, wat betekent dat de rekenkracht van het netwerk wordt gebruikt om applicaties uit te voeren in plaats van te vertrouwen op één enkele centrale server. Dit verhoogt niet alleen de betrouwbaarheid van de applicatie, maar maakt het ook mogelijk om applicaties te schalen.

Het platform maakt gebruik van het RLC-token om transacties uit te voeren en te betalen voor de verwerking van dApps. RLC is een ERC-20-token, wat betekent dat het is gebouwd op de Ethereum-blockchain. Het is ontworpen om te worden gebruikt als een beloning voor gebruikers die hun computerkracht beschikbaar stellen voor het uitvoeren van gedecentraliseerde applicaties.

iExec RLC is ontwikkeld door een team van experts op het gebied van cloud computing en blockchain. Het team heeft een achtergrond in verschillende sectoren, waaronder financiën, technologie en wiskunde. Het project wordt geleid door CEO Gilles Fedak en CTO Haiwu He.

Handelen op het BCM platform

De nieuwe BCM handelsomgeving is voor nu alleen nog beschikbaar op iOS (‎BCM – Bitcoin & crypto kopen). Dit houdt in dat wanneer je wil handelen op het web, dit moet gebeuren op het oude platform (bitcoinmeester.nl). Ook voor Android blijft de oude app beschikbaar totdat de nieuwe app gereed is. Alle transacties, tegoeden en andere informatie is hetzelfde voor de verschillende apps en website. Er is dus geen prijsverschil of een verschil in aanbod.