Listings

Nieuwe listing: XDC Network

September 6, 2023

Het is met veel enthousiasme dat wij bij BCM onze nieuwste listing aankondigen: XDC Network. Vanaf nu is deze coin beschikbaar om te verhandelen op ons platform.

Wat is XDC Network?

XDC Network is een open-source blockchain-technologie die zich richt op het verbeteren van de prestaties en schaalbaarheid van blockchain-toepassingen. Het is ontwikkeld door XinFin, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van blockchain-oplossingen voor bedrijven. Het doel van XDC Network is om de problemen van trage transacties en hoge transactiekosten op te lossen die worden ervaren bij het gebruik van andere blockchain-technologieën.

XDC Network maakt gebruik van een hybride consensusmechanisme dat bekend staat als XinFin Delegated Proof of Stake (XDPOS). Dit mechanisme maakt gebruik van zowel gedecentraliseerde als gecentraliseerde elementen om de prestaties en beveiliging van het netwerk te verbeteren. Het netwerk is ook gebouwd met het oog op interoperabiliteit, wat betekent dat het compatibel is met andere blockchain-technologieën.

Het XDC-token is de cryptocurrency die wordt gebruikt om transacties uit te voeren en te betalen voor de verwerking van dApps op het netwerk. Het is een ERC-20-token, wat betekent dat het is gebouwd op de Ethereum-blockchain. Het is ook compatible met de Ethereum Virtual Machine. Het XDC Network heeft lage transactiekosten en snelle transactietijden, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor bedrijven en ontwikkelaars.

Handelen op het BCM platform

De nieuwe BCM handelsomgeving is voor nu alleen nog beschikbaar op iOS (‎BCM – Bitcoin & crypto kopen). Dit houdt in dat wanneer je wil handelen op het web, dit moet gebeuren op het oude platform (bitcoinmeester.nl). Ook voor Android blijft de oude app beschikbaar totdat de nieuwe app gereed is. Alle transacties, tegoeden en andere informatie is hetzelfde voor de verschillende apps en website. Er is dus geen prijsverschil of een verschil in aanbod.