Veiligheid

Waarschuwing: Nepmails en valse Facebookpagina's in omloop

August 14, 2024

De afgelopen dagen merken we een toename van nepmails en valse Facebookpagina's die zich voordoen als BCM. In deze mails wordt je gevraagd actie te ondernemen, bijvoorbeeld omdat je account anders zou worden gesloten vanwege vermeende regelgeving. Je wordt via een link verzocht om aanvullende gegevens te versturen. Doe dit niet! BCM zal je nooit vragen om je wachtwoorden. De mails worden niet alleen verstuurd naar BCM klanten. Voor klanten van BCM is de mail wel geloofwaardiger, waarvoor we dus extra willen waarschuwen.

Afbeelding van een nepmail.

Valse Facebookpagina’s

Naast nepmails zien we ook dat er neppe Facebookpagina’s opduiken die beloven dat je cryptovaluta kunt winnen als je op een url klikt. Promotionele acties zullen wij altijd via onze officiële kanalen communiceren. Controleer dus altijd of je te maken hebt met een officiële pagina of een vervalsing.

Afbeelding van een nep Facebookbericht

Veiligheid voorop

Het belangrijkste dat je kunt doen om jezelf te beschermen tegen hacks en scams, is alert blijven. Controleer altijd de afzenders van e-mails en de URL’s van websites waar je gevoelige informatie invoert. Wees je ervan bewust dat zowel websites als e-mailadressen eenvoudig nagemaakt kunnen worden. Verspreid nooit je inloggegevens.

Versterk je beveiliging met 2FA

Een van de meest effectieve stappen om je account te beveiligen is het instellen van tweefactorauthenticatie (2FA). Wij raden aan om een app zoals Authy of Google Authenticator te gebruiken, aangezien deze veiliger zijn dan 2FA via SMS.

Lees voor meer informatie en maatregelen die je kunt nemen tegen phishing deze blog: https://www.bcmtoday.com/news/veiligheid-eerst-bescherm-jezelf-tegen-cryptocurrency-scams